Турски художник изработи за папата часовник с "Тайната вечеря" върху циферблата

Снимка: АА

Изработката му е отнела три месеца и половина

Турски художник изработи ръчен часовник за папата, като използва техниката на микроизкуството, за да изобрази върху циферблата "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, съобщава Анадолската агенция.

Мурат Уджар, преподавател в Университета за изящни изкуства "Мимар Синан", създава картини, скулптури и релефи върху различни предмети като часовници, бижута, молитвени броеници и писалки, използвайки техниката на микроизкуството.

Художникът, който изработва уникати за политически лидери, известни спортисти и бизнесмени, се занимава с този вид изкуство от 20 години.

Описвайки концепцията за микроизкуството като "изкуство, което може да се носи", Уджар казва: "Когато видите картина или произведение на изкуството в часовник, като например 77-сантиметрова картина на Мона Лиза в 3-сантиметров циферблат, тя има много по-голямо значение".

"Свързаха се с мен от Италия и ме помолиха да създам специален подарък за папата. Създадох уникална интерпретация на картината "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи върху трисантиметров циферблат", казва той.

Художникът споделя, че е правил лицето на портрета на Исус в центъра на циферблата общо 11 пъти.

"Цялостното изработване на часовника отне около 3 месеца и половина. Това е една от най-ценните творби, които някога съм създавал", добави той. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK