Крал Чарлз Трети навършва днес 75 години

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той отбеляза рождения си ден предварително с триетажна торта

Британският крал Чарлз Трети отбеляза с ден по-рано 75-ия си рожден ден с триетажна торта  и парти, устроено в негова чест, предаде ДПА.

Тържеството се състоя вчера в кралското имение в Хайгроув, в Югозападна Англия. На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на различни организации и представители на местните общини, навършващи също 75 години.

Местен хор изпълни песента "Честит рожден ден" за държавния глава. Трапезата за партито беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от изпълненията на Лий Джон от бандата "Имаджинейшън", популярна през 80-те години на миналия век.

Накрая възникна шеговит дебат как да подходи кралят към рязането на тортата за рождения му ден и от кой етаж на сладкиша да започне. Кралят избра да отреже парче от най-долния етаж на пандишпановата торта "Виктория",  приготвена в негова чест. Докато режеше парчето, аудиторията го аплодираше.

Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде обикновен работен ден за монарха, който ще постави началото на хранителен проект заедно с кралица Камила, целящ да се намали пилеенето на храната за сметка на удовлетворяване на нуждите от храна на хората.

Чарлз Трети ще бъде днес и домакин на прием в Бъкингамския дворец в чест на медицинските сестри и акушерките, като събитието е част от тържествата по повод 75-ата годишнина на Националната здравна система.

Днес в столицата ще отекнат и топовни салюти в чест на рождения ден на британския крал. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK