Музикално сдружение „Марин Големинов“ - Кюстендил, се включва в благотворителната кампания за Теди

Снимка: Личен архив

Музикално сдружение "Марин Големинов" - Кюстендил, се включва в кампанията за набиране на средства за лечението на 14-годишния ученик Тодор Велинов, като ще преведе по сметката на момчето приходите от хподажбата на билети на заключителния концерт на Майските музикални дни 2019.

Концертът на двете талантливи млади дами Зорница Иларионова - цигулка, и Ваня Пешева - пиано, ще се проведе на 29 май, сряда, от 19 ч. в Художествената галерия.

Благотворителните билети за концерта са по 5 лв. за ученици и по 10 лв. за възрастни. Можете да ги закупите в офиса на Музикалното сдружение на ул "Пауталия" № 5 от 11 до 13 и от 16 до 18 ч.

„Доставете си радост от срещата с класическата музика и направете един благороден жест към детето, което се нуждае не от съчувствие, а от нашата конкретна човешка солидарност и подкрепа. Благодарим на всички, които ще се отзоват“, обяви Виолета Атанасова.

14-годишният Теодор Велинов старада от остеосаркома - вид много агресивен рак на костите.

Теди е ученик в 7 клас на ОУ „Даскал Димитри“ - Кюстендил, той тренира футбол и обича да е сред приятели. Той е единствено дете на мама Светла и тате Даниел.

В началото на месец май, Теди започва да изпитва леки болки в крака, което първоначално близките му мислили, че се дължи на пренатоварване в тренировките по футбол. След известно време се поява отток и след това накуцване.

Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска Специализирана болница по ортопедия „Проф.Бойчо Бойчев“, където след направени редица изследвания е установено, че Теди има остеосаркома феморис сенистри - вид много агресивен рак на костите.

При 14-годишното момче той е засегнал бедрената му кост. При направения ЯМР се вижда, че туморите са два.

След установяването на диагнозата е пренасочен в клиника по детска онкохемотология ИСУЛ, където е приет за лечение.

До момента Теодор има направена една химиотерапия и в момента се възстановява у дома. Лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио и лъче терапия и най-вероятно ампутация на крайника.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница Шарите, Берлин където са изказали второ мнение и твърдят, че могат да запазят крака на Теди. Очаква се до 2 - 3 седмици да бъде получена оферта за лечението му.

По предварителна информация сумата ще е около 300 000€!

Дарителска сметка

IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр:Теодор Даниелов Велинов

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK