Изграждат три нови кръгови кръстовища в Кюстендил, правят карта за безопасност на движението

На това място ще бъде изградено едно от новите кръгови кръстовища в Кюстендил Снимки: Infomreja.bg

Вече са проектирани и одобрени от КАТ „Пътна полиция“ три нови кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени в Кюстендил. Те ще се намират на входа на града - откъм бул „Македония“, както и в района на бившия завод „Велбъжд“ и бившия консервен комбинат.

Това са изцяло нови съоръжения, които ще бъдат изградени в рамките на три месеца.

Предвижда се и поставянето на пешеходни пътеки, където да могат да пресичат хората, коментира по време на сесия в областния град кметът Петър Паунов.

Отделно от това в момента се извършва обща карта за безопасност на движението в Кюстендил, която ще бъде завършена до края на месеца, информира общинският съветник Георги Джоглев.

Тя включва оценка на знаковото пространство и изграждането на неравности. Предстои картата да бъде предоставена за обсъждане пред общинските съветници, като в Комисията по безопасност на движението към Общината има представители от почти всички партии в местния парламент.

В момента се извършва маркировка пред училища и детски градини, които са приоритет не само за общината, но и за всички институции, ангажирани с безопасността на движението.

„Апелирам към вас, когато имате някакви предложения към Комисията, да го правите в писмен вид, така че да може да се обсъди всеки един поставен проблем. Въпреки малкия ни бюджет, който е 30 хил.лв., а една пътна неравност струва между 600 и 1100 лв. - без маркировката, в рамките на един месец се опитваме да обезпечим безопасността на движението“, призова колегите си Джоглев.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK