В Сливен отбелязаха Националния ден за безопасност на движението

Снимки: ОДМВР, Сливен

Инициативата е на ОДМВР-Сливен, Българския червен кръст и Регионалната здравна инспекция

Със съвместна инициатива ОДМВР-Сливен, Българският червен кръст и Регионалната здравна инспекция в Сливен се включиха в отбелязване на Националния ден за безопасност на движението.

За пета поредна година на 29 юни с различни събития и инициативи се припомня на водачите на моторни превозни средства и на пешеходците да бъдат отговорни към своята лична безопасност и безопасността на останалите участници в движението. Датата е избрана целенасочено - преди началото на лятната ваканция за децата и преди увеличаване на трафика през месеците юли и август.

Днес преди обед на един от най-натоварените булеварди в град Сливен екип на сектор „Пъна полиция” към ОДМВР- Сливен, заедно с представители на БЧК и РЗИ проведоха съвместна акция, при която се извършиха проверки на водачите на МПС за използване на обезопасителни колани и проверки с техническо средство за употреба на алкохол.

Анелия Турсунлийска и доброволци от Българския червен кръст раздаваха на водачите флаери с информация за безопасно поведение на пътя и разясняваха вредата от употребата на алкохол при шофиране.

Материалите са изработени и предоставени от Регионалната здравна инспекция в Сливен. Техните представители - д-р Рени Дариткова - директор на Дирекция „Обществена здраве”, и  главен експерт Магдалена Славова, имаха специални награди за изрядните водачи.

Не липсваха и нарушители. По време на акцията полицейските служители написаха 4 акта за неизползване на обезопасителни  колани и връчиха на двама водачи електронни фишове за скорост, като единият е на стойност 600 лева. Пробите за употреба на алкохол на всички проверени по време на акцията бяха отрицателни.

Целта е на днешния ден да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безопасното придвижване и необходимостта от спазването на правилата. Повишеното внимание, спазването на скоростта и отговорното поведение на водачи и пешеходци е в основата за намаляване на пътнотранспортните произшествия и в повечето случаи спасява човешки живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK