Опасват с камери детските градини в Разложко

Снимка: Infomreja.bg

Община Разлог изгражда система за видеонаблюдение

Община Разлог започна изграждането на система за вътрешно и външно видеонаблюдение в детските заведения, като част от инициативата за предоставяне на “Безопасна и здрава среда”.

"Идеята за вграждане на система за видеонаблюдение, на входове и дворни пространства, занимални и коридори, цели качествено организиране на обучителния процес и отглеждане на децата в детски градини, както и улесняване работата на възпитателите. Съобразно нормативните изисквания, камери за видеонаблюдение няма да бъдат монтирани в спалните и санитарни помещения. Системата за видеонаблюдение ще се използва също за предотвратяване на нередности в детските градини, допринасяйки за създаването на по-сигурна среда и подпомагане решаването на евентуални инциденти или спорове", поясни Гергана Фарфарова, зам.-кмет на Община Разлог.

Всички записи от камерите за видеонаблюдение ще бъдат съхранявани в сигурна и защитена система, а достъпът до тях ще бъде осъществяван от оторизиран персонал със специфични цели и/или по предварително определена процедура.

Монтажът на камерите във всички детски градини и ясли надгражда и системата за вътрешно наблюдение в учебните заведения, която работи успешно в началните и средни училища във всички населени места от община Разлог, съобщават от институцията.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK