Монтират камери за видеонаблюдение между улиците „Св. Св. Кирил и Методий" и „Рила" в Разлог

Снимка: Община Разлог

Камери ще бъдат монтирани и на спортната площадка на улица "Черна Река"

Общинският съвет в Разлог одобри предложение на кмета инж. Венцислав Гърменов за придобиване по възмезден начин на специализирана машина , която ще подпомогне качественото изпълнение на дейност по сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, разделно събиране, сепариране на битови отпадъци и всякакви други дейности, от страна на “Благоустройство и чистота -Разлог” ЕООД.

След одобрение от страна на ОбС за промяна на списъка с капиталови разходи, до няколко седмици Община Разлог започва изграждане на система за денонощно охранително видеонаблюдение на кръстовището между ул. "Св. Св. Кирил и Методий" и ул. "Рила" в града – изхода за село Бачево.

С цел осигуряване сигурността на гражданите и опазване на общинското имущество, ще бъдат монтирани и камери за денонощно охранително видеонаблюдение на спортната площадка на улица "Черна Река" в Разлог.

По време на сесията Общински съвет-Разлог, взе решение за подпомагане на Доброволен отряд-Разлог към ПСС.

С мнозинство Съветът прие и отпускането на допълнително количество минерална вода на един от дългогодишните инвеститори в село Баня, който ще използва съответното за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца.

Общинските съветници приеха доклад за възмездно придобиване правото на собственост от страна на Община Разлог на недвижим имот в село Добърско, с площ от 1200 кв. м., който ще бъде използван за разширяване на гробищния парк в разложкото село.

Местният парламент прие предложения за включване в списъка на защитените учебни заведения в Република България на Детска градина “Надежда” (село Елешница) и ОУ “Братя Миладинови” (село Елешница), а към списъка на средищни училища съветниците взеха решение да бъдат добавени СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви” (град Разлог), ОУ “Никола Парапунов” (град Разлог), ОУ “Неофит Рилски” (село Горно Драглище) и ОУ “Братя Миладинови” (село Елешница).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK