След вота в Благоевград: Първи политически коментари на кандидати и партийни лидери

Снимка: Infomreja.bg

Лидерът на Има такъв народ – Слави Трифонов, коментира частичния вот в Благоевград

Лидерът на Има такъв народ – Слави Трифонов, коментира частичния вот в Благоевград.

В профила си във Фейсбук Трифонов пише:

Местните избори, които се проведоха в Благоевград са показателни за това, което се случва в България. И тези избори със сигурност бяха по-честни от всички, провеждани досега.

И допълва:

Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10 - 11 години.

А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство.

Не знаех, че като казах думата „изчегъртване“ в интервюто с Петър Волгин, тя ще придобие такава популярност и ще стане нарицателна. Но смисълът на този глагол ми звучи все по-точно и обективно с всеки изминал ден.

Трифонов допълва:

Благоевград е прекрасен български град - бил съм много пъти там и той, както всеки друг български град, заслужава почтени и кадърни управници. Първата крачка вече е направена.

Илко Стоянов пък написа:

Искам най-искрено да благодаря на всички вас! На тези, които упражниха своя вот на местните избори на 27 юни, както и на тези, които не отидоха до урните. Защото уважавам избора на всеки един от вас. За мен е чест и отговорност да получа доверието на повече от една трета от тези, които упражниха своя вот. Това за мен е преди всичко огромна отговорност! Вярвам, че по този начин тези, които ме подкрепиха, са оценили подобаващо моята управленска програма, която е амбициозна, но изпълнима. Моята дългосрочна стратегия за управлението на община Благоевград включва силна икономика, защото това е в основата на развитието на всичко останало – социални дейности, култура, спорт, здравеопазване, образование. Вярвам, че на балотажа на 4-ти юли вие, моите съграждани, ще изберете промяната и правилната посока, а не статуквото и застоя. Вярвам, че ще покажете мъдрост и отговорност към бъдещето и на нас, на децата ни, на Благоевград.

Тъй като по мой адрес бяха тиражирани множество манипулации, внушения и откровени лъжи, мотото на втората част от кампанията ми е „Силата е в истината“!

По важните въпроси ще имате думата вие, няма да решаваме еднолично и да ви поставяме пред свършен факт. Ако получим вашето доверие, не спирайте да изисквате от нас! Имаме ясна визия за бъдещето на Благоевград. Нека заедно поставим ново начало за общината ни. Нека направим нашия общ дом по-добро място за живеене. Заедно можем да успеем! А аз вярвам безрезервно в нашия общ успех! Нека го докажем на 4 юли!

По-рано днес в профила си в социалната мрежа благодарност към гласоподавателите изрази кандидатът Румен Томов. Той отива на балотаж с Илко Стоянов.

Благодаря на всички за подкрепата! Респект и уважение към всеки един, който е отделил от времето си, за да отиде до изборната секция и да ме подкрепи. Резултатът показа, че има положително отношение към всичко свършено от мен и моя екип. Поздравявам и всички мои опоненти, въпреки това, че някои от тях не водиха честна битка, надявам се цената, която платиха да им служи за урок. На всички желая здраве и много мъдрост. Благоевград заслужава разумен и мъдър избор. Благодаря, Благоевград!

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, поздрави Томов за резултата:

Поздравявам нашия кандидат за кмет на Благоевград Румен Томов и благоевградските социалисти за резултата на изборите вчера. Промяната в града започна още през 2019г., когато той победи кандидата на ГЕРБ и стана кмет. Сега трябва да я продължи.

От ИТН ни делят само 1000 гласа. Това е напълно преодолима разлика. Пожелавам на благоевградчани здраве и сили. Подкрепете Томов, за да има сигурност в промяната с грижа за града и за всеки от вас.

Към избирателите се обърна и кандидатът, който е на четвърто място по вот, Стефан Делиов. Той се нареди по проценти след третия – Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ и други формации. Делиов заяви във видео обръщение, че събраните 5% са победа и че все още екипът му не е взел решение дали ще подкрепи един от двамата кандидати за балотажа. Делиов обяви още, че ще бъде опозиция на следващия кмет.

Цвета Рангелова също нрави обръщение:

Благодаря на всички, които ме подкрепиха в изборния ден на 27.06.2021г.като кандидат за кмет на община Благоевград. Борбата ни за по-добра, свободна, независима и чиста България продължава. От всички нас зависи промяната, а тя е възможна само чрез участие в политиката. Бъдете активни, искащи, търсещи и противопоставящи се на всичко пошло и ограбващо ни.

Очаквам вашата подкрепа на 11 юли с бюлетина № 11!

България има нужда от Възраждане!

Да живее България!

В публикация във Фейсбук другата сред трите дами, борещи се за поста за кмет, Виктория Каракостова, обяви, че е разочарована. Тя написа:

По много причини-вътре и  извън нас, в Благоевград отново на балотаж ще избираме между две злини! Вероятно пак ще имаме дупки по улиците и градът ще запустее окончателно, но ,,службички ще има за всички от сърце!" Не ни е за първи път, да сме живи и здрави!

Людмила Костадинова също заяви от фейсбук:

БЛАГОДАРЯ на всички, които ме подкрепиха! Вие доказахте, че не сте безразлични към утрешния ден, не се продавате и не сте роби на партийни ръководства. Днес загубихме "битката",но заедно ще продължим напред докато справедливата ни кауза спечели. Бъдете здрави!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//