Националната програма на МОН "Отново заедно" подари щастие на деца от Първо ОУ в Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ, Гоце Делчев

Преживяното остави у тях красиви спомени за цял живот

За 41 деца от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, дните от 10 до 15 август тази година оставиха красиви спомени за цял живот – като се започне от природната хубост на Пирин планина и приятната обстановка в хотел „Аспен голф“ и се стигне до впечатленията от многобройните посещения, забавните игри, новите приятелства.

Дните започваха с физкултурни упражнения край външния басейн на хотела и продължаваха с винаги интересна и разнообразна програма. Какво ли не посетиха през това време?! А колко много научиха! В Посетителския център на Национален парк "Пирин"  обогатиха знанията си за флората и фауната в красивата ни планина, а в  къщата музей на Никола Вапцаров в Банско се докоснаха до величието на големия родолюбец. Вълнение предизвика у тях и уникалната църква в село Добърско.

Ръководителите на децата – директорът на училището Людмила Дерменджиева, психологът Валентин Атанасов и учителите Елена Карпатова и Лина Петкова, бяха помислили и за интересни занимания в самия лагер. Децата с голямо желание участваха в екипни СТЕМ дейности - програмиране на роботите Озобот и Фотон, „свирене на вода“ с Makey makey и Scratch, създаване на красиви светещи и пеещи картички, програмирани с Micro:Bit.Те бяха във възторг, когато Озобот изпълни планираните мисии - да извърви безопасно пътя до училището и да опознае планетите от Слънчевата система. Голяма беше и радостта им от уникалните картички, които се научиха сами да правят. Големи вълнения предизвика у тях и олимпиадата по хвърляне на хартиени самолетчета.

Страстите се разгаряха и в спорните дисциплини – футбол, плуване, туризъм. Пренасяха се и по време на веселите тематични вечери.

Така забавно и полезно завърши лятното приключение на деца от Първо ОУ в Пирин планина, приключение, което стана възможно благодарение на Националната програма на МОН „Отново заедно“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//