Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев поздрави женския ни национален отбор по водна топка

Снимка: Infomreja.bg

Отборът се класира за Европейското първенство в Израел

Радвам се да присъствам на това отговорно за женската водна топка състезание и да наблюдавам на живо играта на нашия отбор срещу Словакия. Пожелавам успех на състезателките, надявам се на спортсменска игра и приветствам Българската федерация по водна топка, която полага усилия за развитието на спорта и в двете направления. Това заяви министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в началото на евроквалификационната среща между женските национални отбори на България и Словакия, която се проведе в Плувния спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ в Бургас. 
Два дни по-рано женският ни национален отбор победи тима на Малта, с което си гарантира място в следващата фаза за Европейското първенство през 2024 г. в Израел. Класирането на българския женски национален отбор за финалната фаза е историческо постижение след 16-годишна пауза по отношение на участията ни в големи международни форуми. В Израел България ще се състезава с още 15 отбора. 
Министърът на младежта и спорта бе на посещение в Бургас, в рамките на което заедно с кмета на града Димитър Николов разгледа откритата преди месец нова многофункционална зала „Арена Бургас“. 
Димитър Илиев проведе също среща с директора на спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас - Янчо Стойчев. Стойчев представи проектите, по които училището кандидатства за енергийна ефективност, модернизация и реконструкция на общежитията.

„Похвално е, че екипът на училището е разработил проект по Плана за възстановяване и устойчивост. ММС също се ангажира при успешност на проекта да съфинансира в рамките на 483 000 лева“, подчерта спортният министър. По думите му, по този начин се решава проблемът на учениците в спортното училище и това ще им осигури добри условия за живеене. Илиев отбеляза, че държавните спортни училища са грижа на ММС и екипът му ще работи активно в това направление.

Янчо Стойчев представи на министъра и напълно нов проект за изграждане на сграда за спортно училище, непосредствено до „Арена Бургас“, което би осигурило съвременно ниво на учебно-тренировъчен процес. „Спортното училище никога не е имало собствена сграда в цялата си 50-годишна история. Подобна инвестицията в ново училище е инвестиция в бъдещето на нацията, а инвестицията в спортна инфраструктура е инвестиция за един здрав народ", каза директорът на „Юрий Гагарин“. 
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на закриването на ветроходната регата „Черноморец-Бургас“. Той награди победители от различни класове и им пожела много нови успехи, а на младите състезатели – да бъдат постоянни в усилията си и да постигат мечтите си. „Надявам се Българската федерация по ветроходство да селектира най-добрите за националния отбор, така че да имаме представители за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.“, каза още Илиев. 

Ден по-рано в Бургас министърът на младежта и спорта присъства на държавното първенство по водна топка за деца на открит басейн „Флора“. Илиев пожела успех на участниците и ги окуражи на старта. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK