Кубрат Пулев обеща "зашеметяваща" боксова гала

Снимка: БГНЕС

На 30 март той ще се изправи срещу украинеца Игор Шевадзуцкий

Опонентът ми е подготвен, играл е преди месец. Благодарим, че прие нашата покана, защото трябваше да се вземат много емоционални решения. Това заяви Кубрат Пулев, който в събота ще се изправи срещу украинеца Игор Шевадзуцкий по време на боксовата галавечер на 30 март в „Арена София“.

Кобрата трябваше да се бие по план с Махмуд Чар за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), но съперникът му се отказа заради травма на бицепса. Мачът между Кубрат и Чар трябва да се проведе през септември.

„Галата ще бъде зашеметяваща, ще има много интересни боксови битки, дори за неутралните фенове. Отделно брат ми ще играе срещу много сериозен съперник. Аз също срещу новия опонент. С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември месец. Аз му пожелавам пълно възстановяване и на всички бойци на самата гала да успеят да покажат най-доброто от себе си и естествено да направят всичко възможно, за да победят. Убеден съм, че ще стане голямо шоу, всички ще му се насладят“, каза Кобрата.

Мениджърът на Кубрат – Ивайло Гоцев, разкри подробности за съботната вечер. „Ще има осем срещи с изгряващи български боксьори. Кубрат и Тервел защитават нашата чест на световна сцена. Кубрат е във върхова форма на 42 години. Нека ние, българите, да подкрепим Кубрат и това събитие. На ринга ще се качат Кирил Русинов, Петър Драганов, Боби Велев, Даниел Асенов, Слави Хараламбов".

Съперникът на Кубрат Пулев – Шевадзуцкий, се изказа ласкаво за Кубрат и обяви, че е готов за срещата след няколко дни. „Благодаря на всички. Уважавам много всички на тази маса, ще дам всичко от себе си. Украйна е един задружен народ, ще го покажем и в събота вечер. Кубрат е много опитен боксьор“, бяха думите на украинеца.

По-малкият брат на Кубрат – Тервел, ще се изправи срещу камерунеца Роли Ламбърт в двубой за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA. „Смятам, че е доста добър опонент. Подготвил съм се много добре, както предполагам и той, чака ме много здрав сблъсък. За моята подготовка мога да кажа, че премина отлично, срещу силни спаринг партньори. За противника ми се доверявам на моя треньор. Имам огромен респект към моя спаринг, не го подценявам, знам, че е сериозно препятствие“, коментира Пулев. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK