Социалният министър пристига в АУБ за дискусия със студенти

Снимка: Infomreja.bg

„Отживелица ли е социалната държава“ е темата

На 16-и февруари от 10 часа студенти и преподаватели от Американския университет в България (АУБ) ще се срещнат с министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Дискусията на тема „Отживелица ли е социалната държава“ ще се проведе в Библиотека „Паница“ в Студентски център „Америка за България“ на кампуса на АУБ в Благоевград, а официалното събитие ще завърши с коктейл и възможност за разговори с министър Шалапатова.

Срещата с министър Шалапатова е по инициатива на POS Society Club във висшето училище. POS Society е непартиен студентски клуб, който си поставя за цел да събуди политическата и социалната ангажираност на обществото, като работи за подготовката на ново поколение лидери в областта на гражданското общество, политиката и журналистиката. Клубът публикува задълбочени анализи на политически, социални и икономически явления в Източна Европа, Азия, Африка, Централна и Южна Америка. Освен това той се стреми да използва потенциала на студентите в инициативи, които да доведат до промяна в кампуса и в самото сърце на АУБ – Благоевград.

„Дискусията със социалния министър на България е поредно доказателство за ангажираността на студентите на АУБ със социалните проблеми в страната, региона и света“, посочиха организаторите от POS Society Club.

АУБ традиционно заема водещи позиции в официалната рейтингова система на българското Министерство на образованието и науката. За 32 години завършилите университета в България са над 6 000 души, сплотени в глобална общност. Възпитаниците на висшето училище заемат ръководни позиции в международни компании, развиват успешно собствен бизнес или продължават обучението си в престижни университети в цял свят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK