Ученическа пиеса „В страната на Справедливостта“ с премиера

Снимки: Окръжен съд - Кюстендил

Сценарият е по литературни творби, отличени в традиционния ученически конкурс, организиран от Окръжен съд – Кюстендил

Ученици от Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница изиграха премиерно пиесата „В страната на Справедливостта“.

Сценарият е по литературни творби, отличени в традиционния едноименен ученически конкурс, организиран от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Дупница и Кюстендил, със съдействието на РУО - Кюстендил, съобщават от пресцентъра на съда.

Ученическата пиеса представя приказките „Поничката Дейзи и шоколадът Трейзи“ /на Памела Ленгарска, 10 г./, „Кучето Роко и приятели“ /на Александър Тодоров, 7 г./ и стихотворението „Призвание- съдия“ /на Божидара Василиева, 13 г./. Място в пиесата намери и един от любимите детски герой – Хитър Петър.

„Искаме да надградим постигнатото с ученическия ни конкурс, който е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Щастливи сме, че децата приеха предизвикателството ни - да са рицари на справедливостта, да я търсят и устояват.

Днес част от написаното оживя благодарение на учениците на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, каза председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Тя заедно с председателят на Районен съд – Дупница, съдия Иван Димитров, съдебни служители и експерти от Регионалното управление по образованието бяха гости на премиерата в училището. Публика бяха децата от подготвителната група  и третокласници на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Актьорите в пиесата получиха с благодарност специално изработената чаша от конкурса "В страната на Справедливостта", Конституцията на Република България  и Грамота за участието си.

Те им бяха връчени от председателят на Окръжен съд - Кюстендил, съдия Пенка Братанова и председателят на Районен съд - Дупница, съдия Иван Димитров.

Идеята на организаторите е пиесата „В страната на Справедливостта“ да гостува и в други учебни и детски заведения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK