1 000 лв. глоба за мъж, набил заместник-кмет на Сатовча

Снимка: Infomreja.bg

Съдът се произнесе за случай от 2019 година

1 000 лв. глоба ще трябва да плати мъж, който набил зам.-кмет на Сатовча. Решението е на Районния съд в Гоце Делчев, потвърдено окончателно и от Окръжния съд в Благоевград.

Инцидентът е от 8 май 2019 г., когато Румен Орачев все още е бил зам.-кмет на община Сатовча.

Към 9,30 ч. в коридора на общинската администрация го причакал А. А. от село Кочан. Ударил го с юмрук в лицето, след това му нанесъл още няколко удара по главата, хванал го за раменете и го повалил на земята.

Докато бил на пода, нападателят му нанесъл и удар с крак по тялото. Две жени, които седели пред кабинета на Орачев, се развикали за помощ и нападателят избягал надолу по стълбите. Зам.-кметът е посетил личния си лекар, който е констатирал зачервяване и подуване в областта на дясната скула на лицето.

Причината за нападението била свързана с предишния пост на Орачев, когато е бил кмет на село Кочан. Тогава А. А. живеел в Испания и рядко се прибирал в селото. По същото време в кметството на с. Кочан пристигали призовки за А. А. по дело, което водел в РС-Гоце Делчев.

Изходът от воденото дело не бил в негова полза, в резултат на което той претърпял финансова загуба. Обвинил за това кмета Румен Орачев, като считал, че е загубил делото поради това, че не му била връчена призовка. Още преди побоя двамата разговаряли нееднократно по този въпрос и винаги А. А. обвинявал Орачев за невръчването на призовката и съответно загубата на воденото дело.

Срещу А. А. е повдигнато обвинение за причинена лека телесна повреда на длъжностно лице. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „глоба“ в размер на 1 000 лв., както и да заплати 318 лв. разноски по делото./24 часа бг./

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK