За първи път: Община Кюстендил с участие в международно туристическо изложение в Истанбул

Снимки: Община Кюстендил

Кюстендил рекламира своите възможности за туризъм по иновативен и атрактивен начин

Община Кюстендил участва за първи път в международното туристическо изложение East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition (EMITT) в Истанбул.

След като кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи консултации с водещи организации в туристическия бранш и предприе действия по участието в голяма част от изложенията в страната и чужбина, първата презентация на Община Кюстендил на престижен международен форум е факт.

Кюстендил рекламира своите възможности за туризъм по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила. Освен Кюстендил и община Истанбул залага на подобно интерактивно изживяване с цел да привлича повече туристи.

„С поставянето на VR очилата посетителите на изложението могат да се "докоснат" обектите с туристически потенциал на дестинация Кюстендил и да ги провокира да реализират посещения и партньорства", каза Георги Разсолков – старши експерт „Туристическа реклама“ в община Кюстендил.

Сред официалните гости на 27-то издание на туристическото изложение са Зарица Динкова – министър на туризма, проф. Мариела Модева – съветник на министъра на туризма, Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на България в Турция, Васил Вълчев – генерален консул в Истанбул.

На туристическото изложение е заявен сериозен интерес, както към България, така и към Кюстендил, заради културно-историческите забележителности на региона и възможността за медицински и СПА туризъм.

От екипът на Община Кюстендил са провели вече разговори за сътрудничество и подкрепа с министър Динкова, проф. Мариела Модева, с търговското и туристическото аташе на Република България и много други потенциални партньори.

Проведени са и срещи с Асоциацията на туристическите агенции на Турция, на която представителите на местните туроператори са запознати с VR презентацията на уникалните възможности за туризъм, които предлага дестинация Кюстендил.

Изложението, което е част от международната туристическа верига EMITT (East Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition), е сред 5-те водещи туристически изложения в света за туризъм и пътувания в Източния средиземноморски регион. В 12-те изложбени салони на ТЮЯП с обща площ 70 000 кв. м се представят около 5 000 фирми и компании от близо 95 страни, между които са България, Германия, Бразилия, Египет, Иран, Япония, Венецуела, Гърция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK