Шествие "Не на фашизма, не на Луковмарш" в София

Снимка: БГНЕС

Шествието мина под звуците на руски песни

Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния воин в София, за да призоват "Хора, бдете", след което се отправиха на шествие под надслов "Не на фашизма! Не на Луковмарш!".

Шествието премина по ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител" под звуците на руски песни и завърши при фонтана пред президентството, съобщава БГНЕС.

Демонстрантите носят огромен транспарант с призив "Хора, бдете!".

Сред гражданите е и председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков.

"Искам да ви кажа за какво сме се събрали днес тук. А именно сме се събрали и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, защото виждате не само в България, а въобще в цяла Европа и в света как пъпли от неофашизма и неофашистките прояви", каза пред журналисти Таков.

По думите му всичко това е започнало още миналата година.

"Докато имаше обществено обсъждане за един паметник на децата, убити през войните в България, който беше абсолютно опорочен от един нови фашистчета, които бяха дошли. След това нещата видяхте как се развиха с поругаването на Паметника на съветската армия с чупенето на плочи и накрая се стигна до там да бъде абсолютно незаконно премахнат", каза още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK