Съдят шофьора от Мосомище, признал, че пренася дрога през "Илинден"

Снимка: Infomreja.bg

Той го правил, за да издържа децата си, за които се грижи сам

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Атанас Крънчев от Мосомище.

Обвиняемият работел като международен шофьор, съобщават от държавното обвинение.

За времето от 3.03.2023 г. до 14.3.2023 г. той извършил курс с товарен автомобил с полуремарке от Италия до България, минавайки през Испания и Гърция.

На 14.03. мъжът пристигнал на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП – Илинден за влизане в страната. Служители на Териториална дирекция „Агенция Митници“ направили външен оглед на управляваното от него превозно средство. Били прегледани придружаващи товара документи, според които се превозвала кухненска хартия на рула от Гърция за България. При последвала рентгенова проверка била констатирана аномалия в изображението в областта на десния резервоар за гориво.

При проведена беседа с водача на товарния автомобил – обвиняемия Крънчев, той споделил, че в него има пакети с марихуана.

При демонтажа на резервоара били открити 36 вакуумирани пакета, съдържащи суха жълто – зелена на цвят тревиста маса. Отделно от тях Крънчев предал вакуумиран пакет, съдържащ 25 броя смолисти блокчета с характерен мирис на марихуана.

Обвиняемият посочил, че наркотичното вещество било натоварено от непознати за него лица на паркинг в близост до Гранада, Испания. За превоза му в кабината била оставена парична сума в размер на 8 000 евро.

Общата стойност на предмета на престъплението - коноп/марихуана и хашиш, е 175 649,35 лева.

Понастоящем Крънчев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK