Пуснаха срещу подписка обвиняем за блудство в Бобошево

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено на 26 януари тази година

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение „Подписка” по отношение на обвиняем от прокуратурата за блудство чрез употреба на сила. В искането на прокуратурата се посочва, че престъплението е извършено на 26.01.2024 г., в гр. Бобошево, като от обвиняемия са извършени действия с цел да удовлетвори половото си желание без съвкупление по отношение на жена, като деянието е извършено с употребена сила – удряна е с електрически кабел по главата и тялото и заплашване.

Съдът намира, че от събраните на този етап доказателства не може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил този състав на престъплението - блудство. Гласните доказателства на пострадалата, свидетелите, както и обясненията на обвиняемия сочат, че той е склонявал пострадалата да осъществят полов акт.

По отношение упражнено насилие не са събрани доказателства в тази насока, освен данните от пострадалото лице, но три дни след деянието на същата е извършен медицински преглед и не се сочат констатирани наранявания, каквито при всички положения биха останали при удар с кабел по главата и тялото.

Освен изложеното не са налице и останалите кумулативни предпоставки за взимане мярка за неотклонение „Задържане под стража“, доколкото от събраните доказателства няма данни, че съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши други престъпления.

Същият не е осъждан (реабилитиран е по право по отношение на деяния, извършени през 1984 г. и 1995 г., които не касаят половата неприкосновеност). С оглед обстоятелството, че все пак са налице данни, че евентуално е извършено или е направен опит за някакво сексуално посегателство и предвид здравословното състояние на пострадалото лице, съдът счита, че следва да вземе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение обвиняемия А. Р.

Определението на Районния съд в Дупница подлежи обжалване и/или протестиране в 3- дневен срок от днес пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK