Гоцеделчевската вокална група "Неврокоп" печели все по-голяма популярност

Снимка: Infomreja.bg

В нея израстват бъдещите попълнения на Неврокопския ансамбъл

Създадена само преди половин година, вокална група „Неврокоп“ при читалище „Просвета“ в Гоце Делчев вече има три песни, записани в студио, и продължава да разучава нови. Има и изяви пред публика. Участнички в нея са момичета от втори до единадесети клас – Даниела Георгиева, Мария – Магдалена Самандова, Ванеса Влахова, Нелиа Милева, сестрите Гергана и Стефания Кирови, Елис Сивова и Еми Кемалова. Те са представителки на ПМГ, НПГ, Първо и Второ основни училища в града, както и на Музикалното училище в Широка лъка. Някои вече са се утвърдили като певчески дарования, други сега тръгват по техния път, но всички искат да се развиват в музикално отношение. В лицето на своя ръководител Петър Карамфилов, който от близо 30 години подготвя кадри за Неврокопския ансамбъл, те виждат музикалния педагог, който може да им помогне да сбъднат мечтите си.

„Досега не съм работил с деца, но съм убеден, че ранната подготовка има своите предимства. Репертоарът се научава плавно, многогласното пеене – също. Така има време да се покаже всичко най-добро, което тези таланти носят“, казва специалистът.

Музиката и аранжиментът и на трите песни, които групата вече е записала, - „Рождество Христово“, „Ода за Гоце Делчев“ и „Великден“, са на Петър Карамфилов. Това е най-добрият вариант както за младите изпълнителки, така и за музикалния педагог.

Най-новият творчески продукт на групата е песента „Великден“, записана точно в навечерието на големия християнски празник. Тя е по текст на Серафим Алексиев. В припева на песента много умело е вплетен звънът на камбаните в манастира „Свети Георги Победоносец“ над Хаджидимово. Музикалният инструментариум е разнообразен – китари, барабани и типичните за Пиринския край тамбура, кавал, гайда.

Вокална група „Неврокоп“ печели все по-голяма популярност. Предстои професионално видеозаснемане на нейни изпълнения. Хоризонтът пред групата е открит!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK