Ученици отбелязаха 107 години от освобождението на Хаджидимово

Снимки: СУ-Хаджидимово

На срещата присъства местният краевед Александър Косаков

Учениците от ЦОУД в трети и четвърти клас в СУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово с учители г-жа Гелемерова и г-жа Типова проведоха тържество в чест на 107 години от псвобождението на града от турско робство.

Със стихове и песни за Хаджидимово, написани от местни автори, те отбелязаха годишнината.

На срещата присъства местният краевед Александър Косаков. Той запозна учениците с историята на града, с борбите на населението за Освобождение, за откриване на училище, за откриване на читалище.

Във фойаето на училището бе направен кът със снимки от историята на Хаджидимово. Кътът е под името „Какво ще ни дадеш, историйо…”.

 

 

КОМЕНТАРИ

do gornqni16:49 - 22.10.2019
хахах, много точно го каза горняни, ама нищо не правим за да се освободим
gornqni13:30 - 22.10.2019
То добре сме се освободили ама сега след няколко дни ни призовават да гласуваме за лидера на ДПС за кмет - Мильо Имамов и Мехмет Терзиев. А помислете дали наистина сме се освободили
Абланица22:03 - 21.10.2019
Идват избори от Абланица съм .карам кола среден клас имаме най лошия път в България. Пътувал съм много и такъв път като в община Хаджидимово няма никаде. Кои е виновен? Отговор: фирма А- строи и венци амзов с неговата тежка техника. Кмета на селото където позволява да минават по главната тежки машини кмета на Хаджидимово. Мехмед Имамов които вижда само парите от обществените поръчки които гласува. Кмета защо позволява да се хвърлят битови отпадъци и строителни материали на 2 незаконни сметища които се намират в частен имот. Мехмед Имамов 20 години е феодал в хаджидимово и абланица училище и детска ,с конфликт на интереси с юр топ .Терзиев дава обекти на Сюлейман метушев които санира и боядиса общината. Абе идват избори дамите да ги махнем вече. Пътя абланица- блатска кога? Да работим само за ремонт по колите. Полицията в Хаджидимово некомпетентна и плаши жителите на Абланица всеки ден до кога?
Код за сигурност, въведете кода i2d