Празник на музиката в Трето ОУ - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

На сцената застанаха талантливи възпитаници на училището

„Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко.“ Под това мото – мисъл на Платон, днес Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев отбеляза Международния ден на музиката и празник на родните певци и музиканти.

Даровити деца от училището показаха своя талант пред ученици, учители, родители. На откритата сцена в училищния двор застанаха момичетата от вокалната група с ръководител Живко Медарев, сладкогласните Катрин Стефанова, Цветана Чобанова и Евелина Илиева, четвъртокласникът кларинетист Иван Иванов, пианистките Симона и Стилияна, китаристът Никола Лазаров, изпълнителките на тамбура Еми и Божидара Фиркови.

Организаторите на тържеството бяха поканили и Вокална група „Неврокоп“ с ръководител Петър Карамфилов, която изпълни песните „Ваканция“ и „Ода за Неврокоп“ по музика на Петър Карамфилов. Радушно беше прието и изпълнението на гайдаря от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци Благой Тропчиев. Програмата завърши с изпълнения на автора на новия химн на училището Георги Витанов.

Музикалният празник достави истинско удоволствие на всички присъстващи. Те бурно аплодираха изпълнителите, а когато прозвучаха хороводни мелодии, без да се колебаят, се хванаха на пъстро хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK