По-малко чакаме на светофара на няколко кръстовища в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

До този момент се налагаше шофьорите да чакат над минута

Престоят при червена светлина на моторни превозни средства на светофарната уредба, намираща се на кръстовището, образувано от улиците „Славянска“,  „Александър фон Хумболт“ и „Дойран“ в Благоевград, е значително съкратен.

До този момент се налагаше шофьорите да чакат над минута за разрешения сигнал за преминаване по ул. „Славянска“. С въведените промени сега червената светлина за автомобили е 30 секунди, а по ул. „Дойран“ е 20 секунди, съобщават от Общината.

За целта е изготвена нова циклограма с две времена за твърд режим на работа на уредбата с разрешени сигнали за преминаване на МПС.

С въведените промени от Комисия по безопасност на движението значително ще бъде облекчен трафикът, а преминаването на коли през едно от най-натоварените кръстовища в Благоевград, обслужващо пътникопотока от и за гл. път Е79, както и за връзка с основни артерии в града, ще бъде улеснено.

Община Благоевград работи в посока подобряване на режима на работа и на светофарите при I УК на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и на входа на кв. „Струмско“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK