Министър Димитър Илиев се срещна със спортните клубове в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Илиев бе категоричен, че в лицето на ММС представителите на спортната общественост имат надежден партньор

Министърът на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев и зам.-министърът проф. Даниела Дашева проведоха среща със спортните клубове в Кюстендил. На срещата присъстваха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, областният управител инж. Александър Пандурски и ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов.

Във фокуса на дискусията с министъра и зам.-министъра бяха възможностите за подобряване на спортната инфраструктура и на материално-техническото оборудване, съобщават от пресцентъра на Общината.

„Сериозен проблем в цялата страна е остарялата инфраструктура. Най-важното обаче е, че разполагаме с изключителни спортисти и треньори. Ако работим в активно сътрудничество с общините, ще се справим и с модернизацията на спортните обекти“, заяви министър Илиев. Той представи възможностите за финансиране по линия на новата Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни обекти.

Илиев бе категоричен, че в лицето на ММС представителите на спортната общественост имат надежден партньор.

По време на срещата бе отбелязано, че градът се нуждае от нова многофункционална спортна зала. Бяха поставени въпроси по отношение на подкрепата за детско-юношеския футбол, ученическите игри и възможностите за кандидатстване за финансиране по програмите на ММС.

По-рано през деня заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева разгледа стадиона и залите в спортния комплекс „Осогово“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK