„Кариерни предизвикателства“ отправиха работодателите към студентите на ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ

При голям интерес премина кариерното изложение

Под мотото „Кариерни предизвикателства“ премина кариерното изложение, организирано от Университетския център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“. В него се включиха над 35 работодатели.

Форумът бе открит от ръководителя на центъра доц. д-р Блага Джорова. Приветствие към участниците и гостите поднесе заместник-кметът по образование, бизнес развитие, социална и здравна политика в Община Благоевград  Боряна Шалявска.

„Вие сте тук да търсите студенти и служители, а аз съм тук да търся компании, които искат да инвестират в Благоевград, разпознавайки потенциала на нашия град, разпознавайки потенциала на нашите студенти“, с тези думи заместник-кметът се обърна към работодателите и допълни, че е изключително важно бизнесът и образованието да бъдат отворени и да си взаимодействат.

В събитието с музикален поздрав се включиха талантливите възпитаници на Факултета  по изкуствата, ръководени от доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Валери Димчев.

Форумът продължи с представяне на компаниите и фирмите от експерт Весела Лачева.

В рамките на кариерното изложение присъстващите студенти и дипломирани специалисти се запознаха с възможностите за реализация в желаната област, с тенденциите на пазара на труда, най-търсените професии и младежки програми за трудова заетост. Получиха възможност да намерят подходящ стаж или работна позиция, да се информират какви компетентности и личностни качества търсят работодателите.

Събитието приключи с връчване на грамоти за участие. Специални благодарности за активното съдействие по време на събитието получиха студентите от Студентския съвет към Югозападния университет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//