Крадец се опита да избегне проверка, блъсна патрулен автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Колата му била претоварена с крадени вещи

На 28 март около 10.50 ч. в РУ - Ловеч е получен сигнал за лек автомобил «Фолксваген», който обикаля по улиците на с.Тепава и наблюдава къщите. Незабавно към мястото се е отправил полицейски автопатрул на РУ-Ловеч. Превозното средство е установено и му е подаден звуков и

светлинен сигнал за спиране с цел извършване на проверка. Вместо да спре, водачът продължил движението си, като  блъснал патрулния автомобил. При удара са нанесени материални щети по превозните средства, няма пострадали хора.

Фолксвагенът продължил движението си още няколко метра, след което спрял и водачът му е задържан незабавно - 49 годишен от Ловеч.

В хода на последвалите процесуално-следствените действия е извършено претърсване на превозното средство, като в багажника са открити 2 чувала с вещи - дискове за шлифовалка, спирателен кран, метален синджир, наковалня от влакова релса, четирижилен кабел - 6.70 метра; двужилен кабел 51.80 метра; едножилен кабел -42 метра.

Мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, а същевременно е станало ясно, че кабелите са отнети от къща в с.Тепава.

По случая в РУ-Ловеч са образувани две досъдебни производства и лицето е задържано за срок до 24 часа.

Работата продължават служителите на РУ Ловеч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK