Ел Маестро: Не искам ЦСКА да се разделя с треньора и 8-9 основни играчи

Снимка: startphoto.bg

Според него германският вариант е най-оптимален - 7/8 дни почивка и 10 подготовка

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро говорите пред медиите преди днешното занимание на "червените". Той сподели своите очаквания от зимната подготовка, както и от втория дял на сезона.

"Трансферният прозорец е жив процес. Имена циркулират всеки ден. Интегриран съм в процеса, но няма да коментирам спекулации. Не смятам, че съм най-точният човек, който да говори за това.

Браян Морено преди всичко е решение на клуба. Аз също съм част от решението, но е свързано с политиката на клуба. Футболистът не беше тук на първия ден от подготовката. Има и история преди това, за която не мога да дам подробности.

Всеки, който е достатъчно добър според мен, ще получи шанс, без значение какъв паспорт има. Същото важи и за efbet Лига. Качеството ще е решаващо.

Ситуацията със стадиона е нова. В "Българска армия" има голяма доза романтика. На стадион "Васил Левски" смятам, че феновете ще ви изненадат.

От началото на сезона имаме няколко капитани. Юрген Матей е един от тях. Той ще тренира с нас днес. Ние сме предпазливи с него, но е нормална част от тренировъчния процес. Ако всичко е наред, ще запише първи минути в контролите.

По отношение на Александров, Букчов и Бисмарк планът е да бъдат отдадени под наем. Туфегджич тренира с нас и за него търсим решение, което да удовлетворява и двете страни.

Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Аз започвам да работя тактически възможно най-рано. Вече работихме върху нашите елементи. Днес ще работим за владението на топката, в четвъртък за пресата. Имаме шест седмици да се подготвим.

Дано да се получи титлата тази година. Може би психическата издръжливост ще е по-важна, не знам. Лудогорец вече е свикнал да играе в такъв ритъм. Може да се получат контузии. Не знам дали е положително, или не продължаването на Лудогорец в Европа. Има предимства и недостатъци.  

С кого не искам да се разделя клубът в никакъв случай? С треньора! Всеки отбор има група от основни играчи. В нашия случай е също така. Има група от 8-9, които играят всеки един мач. Не искаме да се разделяме с тях, а да градим отбора около тях.

Почитател съм на западноевропейската система. В Германия вариантът е най-оптимален. Със 7-8 дни почивка и 10 дни подготовка. Всичко това е свързано с инфраструктурата и терените. Тази година времето е по-добро и можеше да започнем по-рано", каза той. /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK