Кметовете на Дупница и Бобов дол обсъдиха разплащанията на сепариращата инсталация в Джерман

Снимка: Община Дупница

Коментираха и безстопанствените коне по пътя Дупница – Бобов дол

Предстоящите разплащания на дейностите по изграждането на сепариращата и компостираща инсталация в с. Джерман, както и справянето с конете, отглеждани и живеещи свободно между Дупница и Бобов дол, и създаващи рискове за пътуващите по републиканската пътна мрежа, обсъдиха на работна среща кметовете на общините Бобов дол и Дупница - адвокат Елка Величкова и д-р Първан Дангов. 

Градоначалниците постигнаха съгласие за обединяване на усилията на двете общини в търсене на пътища за осигуряване на дефицитите по неразплатените до сега плащания, застрашаващи проекта със спиране и дори санкции, поради изтичащия срок за плащания до края на 2023 година.

За проблема със свободно живеещите коне на територията на общините бе постигнато съгласие, че единственият начин да бъдат предпазени гражданите от пътни инциденти е, да се задължи собственикът им да огради рисковите участъци с електронни пастири, под страх от отнемане на животните и административни глоби в името на запазване живота както на животните, така и на пътуващите по републиканската пътна мрежа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK