„Пробация“ за дупничани, признали вина за кражба на ток

Снимка: Infomreja.bg

Определенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване

Пробация - „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от по 6 месеца, постанови Районен съд – Дупница, по отношение на двама жители на града, след като признаха вина за кражба на ток.

Тинка А. се призна за виновна в това, че на неустановена дата в периода от 11.04.2018 г. до 24.04.2019 г. в гр. Дупница, в електромерно табло, монтирано на железобетонен стълб, чрез другиго (неизвестно лице) е осъществила неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД на прекъснат битов абонат, с което е създала условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

РС-Дупница, одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимата, като й наложи наказание - „Пробация“ – „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с периодичност 2 пъти седмично за срок от 6 месеца и „Задължителни срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.

Подсъдимият Ивайло И. се призна за виновен в това, че на неустановена дата в периода от 02.04.2019 година до 22.04.2019 година в гр. Дупница, в електромерно табло, монтирано на железобетонен стълб сам е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ“ АД на прекъснат битов абонат на електрическа енергия - престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК. 

След споразумение, съдът наложи наказание – „Пробация“, като пробационните мерки да бъдат: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.

Определенията на съда са окончателни и не подлежат на обжалване.    

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK