Общински съветник от Кюстендил инициира подписка за запазването на местната кабелна телевизия

Снимка: Infomreja.bg

Общинският съветник от Кюстендил Огнян Атанасов инициира подписка за запазването на местния канал на Кабел Сат Запад, който по неофициална информация, но потвърдена от вътрешни източници ще бъде закрит от 1-ви януари 2018 година.

„Призовавам и отправям, молба към собствениците на Кабел Сат Запад да преосмислят своята позиция и ако е възможно да вземат предвид мнението на техните абонати и Канала да продължи да функционира. Каналът е единствената местна ТВ медия, която остава след закриването на ТВ Колор.

В голяма част от селата местната телевизия е единствения начин за информация, тъй като населението е по-възрастно.“, каза Огнян Атанасов.

Стана ясно, че има кметове на населени места в общината, които са се самоорганизирали, сред които кметовете на Ябълково, Жабокрът, Жиленци, Гирчевци, Копиловци, Скриняно, Николичевси и други за събиране на подписи в защита на Канала.

„Призовавам абонатите, които имат желание този ТВ канал да продължи да съществува да се обърнат към кметовете на техните неселени места, където могат да подкрепят подписката“, уточни Атанасов.

Другите начини, където могат гражданите да изразят мнението си по казуса е в книгата за похвали и оплаквания, намираща се на касите на ТВ Запад, подписка върви в Етно Център „Рубин“ и на входа на НЧ „Братство 1869“ - Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK