В село Огняново тръгна подписка, искат друг водоизточник за Марчево

Кметът на село Огняново Димитрия Гюрова, Снимки: Infomreja.bg, архив

ВиК - Благоевград да осигури друг водоизточник за питейна вода за село Марчево, за да се нормализира водоподаването в курортното село Огняново, настояват в инициираната от вчера подписка на жителите на гърменското село Огняново.

Проблемът с недостига на вода за питейни нужди е от около месец, когато селото бе включено в общ водопровод със съседното Марчево, обясни кметът Димитрия Гюрова.

Заради въпросната промяна, направена преди месец от водното дружество в Благоевград, Огняново е принудено да мине на сух режим, тъй като по-голямата част от питейната вода отива към намиращото се в близост населено място. 

Това бе съобщено на проведеното общоселско събрание в курортното селище, на което присъства и кметът на общината Минка Капитанова.

"И на двете села отрязаха минералната вода, свързаха ни в един водопровод и си измиха ръцете, без да помислят, че ще се стигне до недостиг на питейна вода", коментират жителите на Огняново, които настояват за незабавното отделяне на Марчево от общия водопровод и осигуряване за нуждите на местното население нов водоизточник.

Кметът на Гърмен Минка Капитанова настоя за спешна среща с ръководството на ВиК - Благоевград с участие на местни представители и експерти от дружеството за бързото решаване на водния проблем в Огняново.

"Разговарях по телефона с директора на ВиК - Благоевград Росица Димитрова, която ме посъветва да издам заповед за забрана на поливането с питейна вода на градини и ливади, както и забрана да се пръскат или мият улиците, което всъщност не се прави", заяви още Минка Капитанова.

 

Минка Капитанова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK