ДНП „Рила“ участва във връчването на годишните награди в конкурса „Мими Праматарова“

Снимки: ДНП „Рила“

Първи награди бяха присъдени на Камелия Маринова от Ямбол и Станислава Иванова от Варна

На 6 октомври 2023 г. в София Националният доверителен Екофонд обяви резултатите от литературния конкурс за Национална награда за природозащита „Мими Праматарова“ 2023 г. на тема „Мечтите на дивите цветя“.

Тази година конкурсната комисия за пръв път отличи двама участници с първото място. Първи награди бяха присъдени на Камелия Маринова от Ямбол и Станислава Иванова от Варна. С втора награда е Ивелин Иванов от Ямбол и с трета - Елица Иванова от София. В конкурса бяха отличени още девет участници от Ямбол, Оряхово, София, Кърджали, Севлиево, Бобов дол и Монтана, съобщават от пресцентъра на ДНП „Рила“ .

Николай Сиджимов, заместник-министър на околната среда и водите връчи едната първа награда - статуетка и грамота, а другата първа награда беше връчена от д-р Камелия Грънчарова, сестра на Мими Праматарова. Втората награда връчи д-р Стефан Кирилов, главен експерт в Дирекция „Национален парк Рила“.

Конкурсът се осъществява от Националния доверителен екофонд в партньорство с Дирекция „Национален парк Рила“ и Сдружение „Екологичен форум плюс“, като за седемнадесета поредна година участват ученици от цялата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK