Четирима в ареста и седем разкрити престъпления след полицейска операция в Силистренско

Снимки: ОДМВР - Силистра

Задържан е 56-годишен, издирван с Европейска заповед за арест

56-годишен силистренец с Европейска заповед за арест е установен и задържан от полицейски служители в Силистра. Други трима със съпричастност към криминални престъпления също са приведени в полицейския арест. Арестите са извършени в хода на мащабна специализирана полицейска операция, която се проведе за времето от 00:00 часа до 24:00 часа на 16 януари на територията на ОДМВР-Силистра.

В нея се включиха служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско управление – Русе.

Активните полицейски действия са насочени към противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони.

В хода на операцията са извършени проверки на 656 лица и 436 моторни превозни средства. Проконтролирани са 3 търговски обекта, 8 питейни заведения, 7 автокъщи и автоморги, 2 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Установено е едно лице, издирвано по досъдебно производство, и 2 автомобила с наложени запори от НАП. От контролните органи са съставени 140 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са и 5 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР.

Разкрити са 7 престъпления и са образувани 5 досъдебни производства. За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани четирима.

В Силистра е задържан 56-годишен, обявен за международно издирване от германските власти и с издадена Европейска заповед за арест.

В ареста за срок до 24 часа е приведен и 21-годишен, заловен с два вида наркотици в областния град. 20-годишен, шофирал под въздействие на дрога, и 21-годишен откраднал златни накити и пари от частен дом в село Черник също са задържани в полицейския арест.

Два случая на съхранение на незаконно добит дървен материал са разкрити в Дулово, а в Тутракан са установени двама да шофират, без да имат това право.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK