Рецидив: Няколко месеца след влязла в сила присъда, варненец е хванат отново с наркотици

Снимки: ОДМВР, Варна

Той е 25-годишен

Вчера, при извършване на полицейска операция по линия на противодействие на  престъпления, свързани с наркотични вещества, в кв. „Възраждане“ служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна, задържаха 25-годишен варненец, криминално проявени. В началото на календарната година той е осъждан за притежание и разпространение на наркотични вещества.

Мъжът е бил спрян в момент на шофиране на колата  си. Отказал е проверка с тест за наркотици, а инспекцията показала, че управлява лек автомобил с прекратена регистрация. У него били намерени и иззети две пакетчета с кристали – метамфетамин и сумата от 1000 лева.

При претърсване на имот, който обитава извършителят, полицаите намерили около половин килограм марихуана, над 100 г метамфетамин и малко количество кокаин, потвърдено от направената експертна справка, две електронни везни и голямо количество празни полиетиленови пликчета, приготвени за продажба.

По време на акцията е задържан и 19-годишен варненец, известен на полицията, който е шофирал след употреба на марихуана. В хода на образуваното досъдебно производство по случая се изяснява съпричастността на младежа към извършваната престъпна дейност.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратура - Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK