Иззеха голямо количество старинни предмети, металдетектори и оръжие в Пазарджик

Снимки: МВР

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик

Множество предмети, носещи белези на културно-историческо наследство, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са открити и иззети при спецоперация, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Пазарджик. Процесуалните действия са проведени под надзора на Окръжната прокуратура. Задържани са 51-годишен жител от пазарджишкото село Калугерово и 48-годишен столичанин, съобщават от пресцентъра на МВР.

При извършените им обиски от тях са иззети 14 монети, с белези на културно-историческо наследство, намерени са и два металдетектора. Последвало претърсване в дома на 51-годишния мъж, където криминалистите открили старинни монети, предмет с белезите на културно-историческа ценност, металдетектор, незаконно притежавана ловна пушка с 31 патрона от различен вид и калибър, сачми и ловен барут.

В резултат на предприетите съвместни действия с колегите им от ГДНП и СДВР, са извършени и процесуални действия в апартамента на столичанина, откъдето били иззети още 196 антични монети, 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него.

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, спрямо тях са образувани полицейски производства, работата по които продължава под надзора на Окръжната прокуратура. 

  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK