Две песни, филм и 11 училищни отбора за финалното състезание „В страната на Справедливостта“

Снимки: КОС

35 паралелки в 4-и клас, от 15 училища в област Кюстендил, получиха Пъзел „Темида“ като подарък от организаторите

Специално изработени две песни – „Ангели“ и „Справедливост“, видео „Филм за Справедливостта“ и десетки креативни постове, под формата на творби от изобразителното изкуство и от литературата, отличават Областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта“ 2023 г. Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Дупница и Кюстендил провеждат конкурса за четвърта поредна година, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Изцяло нови категории – „Пъзел“, „Креативен пост“ и „Видео“ имаха за цел да провокират учениците, да имат воля, да станат „Борци за справедливост“. Посланията на конкурса достигнаха до над 1000 ученици от Кюстендилска област.  

35 паралелки в 4-и клас, от 15 училища в област Кюстендил, получиха Пъзел „Темида“ като подарък от организаторите. 11 училища, от общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Рила, номинираха отбори от по трима ученици за финалната надпревара по състезателно редене на пъзел, която ще се проведе на 30 ноември и на 1- ви декември, съответно в Съдебна палата – Кюстендил и Съдебна палата – Дупница. За да спечелят голямата награда Програмируем робот, училищните отбори ще трябва да наредят пъзел, който изобразява Богинята на правосъдието Темида и да решат кръстословица, вярно и за най- добро време!

Надпреварата ще може да бъде видяна чрез Live Streaming и видеа на фейсбук страницата „Кюстендилски съдебен район“, на 30 ноември и на 1- ви декември, от 13 ч.

Комисия в състав: съдия Елисавета Деянчева – Окръжен съд; младши съдия Мина Павлова – Окръжен съд и Калин Василев – Районен съд – Кюстендил, оцени творбите и класира призьорите в конкурса, в категории „Креативен пост“ и „Видео“. Имената им ще станат известни по време на церемониите по награждаване, на 30 ноември и на 1- ви декември.

"Благодарим на всички участници!

Благодарим за интереса към конкурса и присъствието му в социалните медии", обявиха от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK