3 мача без публика и 30 000 лв. заплашват "Левски" заради ранената полицайка

Снимка: Lap.bg

Тежки санкции грозят "Левски" заради поведението от страна на феновете на клуба по време на мача срещу ЦСКА. В началото на второто полувреме от сектор "Б" на стадион "Васил Левски" полетя самоделна бомба, която падна близо до полицаите и рани служителка на реда, припомня bTV.

Този инцидент със сигурност няма да бъде подминат от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз, а наказанието няма да е никак малко. 

Случката може да се тълкува, според дисциплинарния правилник на централата, като "Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните – преди, по време и след края на срещата" (чл. 37). От компетентните органи на БФС пък зависи как ще определят щетите, които е нанесъл предметът, но най-вероятно те ще бъдат счетени за "тежки".

Това означава, че "сините" могат да бъдат наказани с глоба от 30 000 лв. и да играят без собствена публика в следващите 3 домакински срещи. 

Ако от Дисциплинарната комисия процедират по този начин, "Левски" ще бъде без подкрепа по трибуните в мачовете срещу "Верея" (21 април), реванша от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА (25 април) и домакинството от първенството на "Ботев" (4 май).

В мача срещу "канарчетата" от клуба бяха подготвили чествания по случай 75 години от рождението на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Ако последствията не бъдат разтълкувани като тежки, то мачовете без публика ще са по-малко.

Иначе при повторно подобно нарушение до края на първенството, "Левски" ще бъде "преместен в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши настоящата спортно-състезателна година".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6