Кметът на Кюстендил: Общината ще продължи да поема всички разходи за стадион „Осогово“

Снимка: Infomreja.bg

Имаме намерението и доброто желание да продължим да развиваме спортната база, обяви инж. Огнян Атанасов

Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов и ресорният зам.- кмет по спорта, Кристиян Иванчов се срещнаха с представители на спортните клубове от града на стадион "Осогово". Бяха обсъдени проблеми, свързани с ремонти на спортните съоръжения, поддръжка на стадиона, инвестиции, организация на паркирането.

В дискусията беше отчетена и необходимостта от пълен ремонт на определени зали. Кметът инж. Атанасов увери присъстващите, че Община Кюстендил ще продължи традицията да поема всички разходи за стадион „Осогово“ и да не се събират наеми от клубовете. В началото на срещата кметът и зам.- кметът заявиха, че решенията ще бъдат вземани заедно със спортните деятели, така че да гарантират нормалната им работа и високи спортни успехи.

Финансирането на нова лекоатлетическа писта, която ще се ползва не само от активно спортуващите, но и от целият град, беше определено като приоритет от присъстващите.

Инж. Атанасов посочи, че целта е да се вземат решенията заедно, а не „кметът каза“.

„Два пъти се натъквам на ситуацията: Новият кмет забрани, а новият кмет не знаеше“, категоричен е инж. Атанасов.

Кметът инж. Атанасов посочи, че ще бъде направено всичко възможно минералната вода да стигне до стадиона, каквото предложение имаше като общински съветник треньорът Валентин Райчев.

„Имаме намерението и доброто желание да продължим да развиваме спортната база, да се направят поетапно подобрения, чрез медиация да се опитаме да решим там  където има проблеми между клубовете, там  където е необходимо да се направят отстъпки от едната  или от другата страна. Ние пък респективно ще поемем ангажименти за подобряване на условията във въпросните зали и искахме да чуем за ваши наболели проблеми и да помолим да говорите с членовете на вашите клубове да можем по- дълго време да запазим базата. Ако ви прави впечатление някъде да има проблеми - например течове,  да подавате сигнали своевременно. Най- вече искаме да ви чуем вас, да чуем вашите проблеми, да видим какво може да бъде решавано и сме отворени към предложения“, заяви инж. Атанасов.

 „По всяко време можете да се обръщате за всичко към нас, за да могат възникналите проблеми да бъдат решавани", заяви ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов.

„Пак казвам, няма да стане всичко наведнъж с магическа пръчка, ще се прави поетапно в зависимост от финансовите възможности. Надявам се да няма противоречия защо първо е едната зала, после другата - всички сте важни, в зависимост от финансовия ресурс, с който разполага Общината ще се действа поетапно“, уточни инж. Атанасов.

Имаше предложение залите на стадиона да се ползват по график от всички треньори, както е практиката в училищата с физкултурната зала.

„Нека с графици, толерантност и човечност помежду си да направим така, че всички да работим“, каза Слави Кашкин.

На срещата беше поставен въпрос от президента на клуба по борба “Васил и Георги Илиеви“ - Валери Райчев, който попита дали влиза в плановете на администрацията построяване на Многофункционална спортна зала.

„Към днешна дата няма Оперативна програма, която да е отворена, и по която да може да се кандидатства. Ако има отворена такава програма имаме доброто желание да я направим. Част съм от проектантския екип на залата в Дупница, знам как се направи там залата и мисля, че ние можем да направим много по- добро съоръжение, въпросът е да има финансиране.

С финансиране от нашите капиталови разходи не може да стане, защото те са около 4,5 млн. на година, които са крайно недостатъчни. Това може да стане само през Оперативна програма или целево финансиране от страна на държавата“, коментира инж. Атанасов.

По предложение на спортните клубове ще се направи комисия, която да обиколи залите и да констатира проблемите след ремонта на стадиона - къде са паднали плочки, висят кабели или има течове. Ремонтът е все още в гаранция, така че хората,  които са работели по обекта ще имат възможност да си свършат докрай работата.

В комисията ще бъдат включени експерти от капитално строителство и представители на спортните клубове.

„Абсолютно адекватно предложение, но това няма да се направи само за стадиона. Изискал съм списък с обектите, на които тази година им изтича гаранцията и устойчивостта, за да се види какво трябва да се оправи. За стадиона категорично ще пратим строителния отдел, ще помолим г- н Гиков заедно с представители на различните клубове, да обиколят залите и стига това да е било предмет на проекта, което да е било разплатено като дейност, ще бъдат  задължени от фирмата изпълнител да го оправят“, заяви инж. Атанасов.

На срещата бяха поставени въпроси, свързани с паркирането на треньорите и спирането на автобуси с деца пред централния вход.

Ще бъдат обособени служебни места за паркиране пред централния вход, както е направено пред Поликлиниката, за да имат възможност да паркират треньорите от спортните клубове. Ще се създаде необходимата организация автобуси с деца да могат да паркират пред централния вход на стадиона, без да се нарушава целостта на настилката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK