Денков: Единственият смисъл този кабинет да работи е, ако България се движи в правилната посока

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви премиерът преди заседанието на Министрския съвет

Единственият смисъл този кабинет да работи е, ако България се движи в правилната посока, в полза на хората и бизнеса и към Европа. Това заяви премиерът Николай Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет, пише Нова тв. 

"Точно преди половин година поехме управлението с ясното съзнание, че отговаряме на обществените очаквания за стабилно правителство, което ще се грижи за хората и за бизнеса. Знаехме, че освен срещу часовника, ще се изправим и срещу заварени проблеми, изборен популизъм, яростни политически атаки и дезинформация. Всеки ден. Бяхме наясно, че задачите са трудни, а подкрепата - несигурна. Въпреки това показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото честолюбие, да се издигне над злободневните атаки и да се съсредоточи върху реалните проблеми", подчерта министър-председателят.

Денков посочи, че първата задача на кабинета била борбата с инфлацията. „Основната ни цел не беше просто да спрем изтъняването на  портфейла на българина, но и да подкрепим покупателните му способности. Сега инфлацията е най-ниската от две години насам. Въведохме и мерки, гарантиращи най-ниски цени на продуктите от  първа необходимост”, категоричен е премиерът.

По думите му доходите изпреварват годишната инфлация. "Заложили сме ново 11-процентно повишение на доходите в новия бюджет за 2024 г., което е в пъти над очакваната инфлация", припомни премиерът. 

Той допълни, че кабинетът му е "започнал реформата в правосъдието не на думи, а със съществени крачки". "Само преди половин година контролът върху главния прокурор и Антикорупционният закон изглеждаха като политическа утопия. А вече са факт. И въпреки, че тези усилия са важни най-вече за справедливостта в България, те се оценяват и от нашите партньори. Европа премахна специалния мониторинг и признава, че имаме всички аргументи да бъдем приети в Шенген. Сигурни сме, че Нидерландия и Австрия също го разбират", заяви Денков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK