Ученички от ЕГ-Кюстендил със силно представяне: „Аз и климатът – какво общо имаме?“

Снимки: ЕГ - Кюстендил

Петя Домозетова и Виктория Васева участваха в младежки консултации "Климат и околна среда"

Ученичките Петя Домозетова и Виктория Васева от 11.а клас от профил „География и икономика“ в ЕГ “Д-р Петър Перон“ - Кюстендил, които работят по проект „PLAY JET – Младежи за справедлив преход“ на Junior Achievement България, участваха в състезание с есе на тема „Аз и климътът - какво общо имаме?“.

Мотивираните им есета впечатлиха силно представители на UNICEF Bulgaria и JA Bulgaria, които ги поканиха да вземат участие в младежка консултация на 18.04.2024 г. на тема "Климат и околна среда", по повод Деня на Земята, съвместно с Посолството на Кралство Нидерландия.

Целта на консултацията е да започне диалог между младите хора за тяхната информираност и роля по въпросите за климатичните промени и опазването на околната среда.

Младежите се събраха в офиса на Junior Achievement България и след това се отправиха към представителството на UNICEF Bulgaria, където се проведе кратка работна среща. Всички участници се насочиха към резиденцията на Посланика на Кралство Нидерландия и проведоха младежката консултация по екипи.

В изключително толерантна и партньорска среда участниците обсъждаха проблеми свързани с климата и състоянието на околната среда. Ученичките от ЕГ „Д-р Петър Берон“ направиха силно впечатление със своята креативност и знания по темата.

Във форума участва и Станислав Тодоров, бивш възпитаник ЕГ и студент в ГГФ на СУ „Св.Кримент Охридски“, който е част от младежката организация ПАНГЕЯ и работи по програми, свързани с опазването на биоразнообразието и климатичните промени.

Резултатите от проведената дискусия с младежите ще бъдат споделени с представители на гражданския сектор и представителната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//