Член на Комисията по безопасност на движението бяга от ПТП. Отказва тест с дрегер

Снимка: Infomreja.bg

Виновният шофьор е опитал да напусне мястото на катастрофата

Водач е задържан след ПТП в София, съобщи МВР. 43-годишният мъж е отказал тест за алкохол и наркотични вещества. 

Сигналът за инцидента бил подаден около 21 часа вчера в Четвърто РУ на СДВР. Очевидци съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство.

Виновният водач не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Свидетели на инцидента го последвали до улица „Елин Пелин“, където паркирал автомобила си.

Пристигналите на място полицейски служители установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Направена е последваща проверка, при която се оказало, че и в миналото е засичан от полицейските екипи.

Още през 2007 година е попаднал в полезрението на Пътна полиция, когато също се е позовал на правото си да откаже тестване. През 2017 година е засечен да управлява автомобила си с 0,8 промила алкохол в кръвта – свидетелството му за правоуправление е отнето за осем месеца и му е наложена глоба от 700 лева.

Мъжът е задържан в ареста на Четвърто РУ. Свидетели са потвърдили, че той е управлявал автомобила при възникналото произшествие.

По информация на NOVA това е общинският съветник от Коалиция ПП-ДБ и Спаси София и член на Комисията по безопасност на движението - Благовест  Георгиев.

В позиция до медиите Групата общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП заявяват, че оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. „Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник”, се казва в позицията на партията, изпратена до медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK