Директорът на МБАЛ-Благоевград: Бебето е със счупен крак отпреди седмица

Снимка: Infomreja.bg

Персоналът не би направил такова нещо, категоричен е Митев

Не мога да повявам, че някой от персонала ще счупи крачето на детето. Необходима е много сила, ако някой психически нестабилен е решил да направи това.

Това заяви директорът на Многопрофилната болница в Благоевград – д-р Огнян Митев, след случая с прието 20-дневно бебе с фрактура на карака.

Трябва голяма сила за счупването на тази кост. Тя е най-здравата в човешкото тяло. Не разбирам как би могло това да се случи в отделението. Колегата ортопед мобилизира крачето и заминава за София, където слагат шина, а след това бързо го връщат. Родните в отделението едва ли не нападат персонала и го тормозят, каза Митев.

Няма установена фрактура при постъпването на детето.

Фрактурите са няколко вида – костта да е нацепена, но не и разместена. Но съществува такава. При повиване и движението на бебето след фрактурата, възможно е костта да се измести, което се вижда на снимката – направена и в Благоевград, и в „Пиргов“.

Листът за постъпването на бебето в болницата в София сочи следното:

12,51 ч. е приет пациентът. Изписан в 13 ч. Пациентът идва с колеги от неонатология, с неустановена там диагноза, с оток на дясното бедро. Установява се фрактура от около една седмица.

Персоналът не би направил такова нещо, категоричен е Митев.

Заповед на министъра от 2015 г. нарежда, че в клиниките и отделенията в болниците трябва да има видеонаблюдение. Такива са поставени в неонатологията в МБАЛ-Благоевград, но такива няма в помещението, в което е прието бебето, а има две странични камери – които хващат ъгли от помещението. Тоест записи има, но те са под ъгъл, уточни д-р Митев.

В момента в болницата тече проверка, назначена от прокуратурата.

Роднините на бебето твърдят, че то е малтретирано в благоевградската болница.

Всеки родител се стресира, но не можеш да нападнеш отделение със 7 души дежурен персонал. Не може група хора да нападат с псувни, да чупят стъкло, да заплашват с убийство. Ако има сгрешил, ще си понесе наказанията, завърши Митев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK