Ученици от Разлог изправиха на съд Омировия герой Ахил

снимки: Община Разлог

Деветокласници от СОУ „Братя Каназиреви” в Разлог представиха урок за обобщение на взетия учебен материал под формата на ролева игра – „Съд за Ахил”. Всеки от учениците беше ангажиран с определена роля в своеобразен съдебен процес, в който бяха изслушани персонажите от Омировата „Илиада”.

Срещу любимия Омиров герой – Ахил, бяха повдигнати пет обвинения, които след изслушване на свидетели и представяне на веществени доказателства бяха снети от обвиняемия. Героят единодушно бе признат от съда и съдебните заседатели за невинен по всички обвинения.

Чрез ролевата игра и екипната работа учениците от 9 „а” клас демонстрираха интереса, с който изучават древногръцката литература, и своите знания за античната словесност. Специалността на учениците е Английски с втори чужд език и съвместно с класния си ръководител и преподавател по литература – Лиляна Джолева проведоха открит урок по литература пред родители, учители и общественици.

Всички гости на урока бяха единодушни в оценките си за видяното – учениците заслужиха своите шестици за труда, който бяха положили в часовете, и за ентусиазма, с който представиха знанията си.

В писмо до учениците и преподавателя старши експерт по Български език и литература – госпожа Любима Димитрова от РИО – Благоевград, изрази задоволството си от работата по предмета и пожела нови успехи на възпитаниците на Разложката гимназия.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK