Гешев иска Борисов и Мария Габриел да бъдат разпитани за атентата срещу него

Снимка: Infomreja.bg

Той настоява за назначаването на международна експертиза

Бившият главен прокурор Иван Гешев поиска от Софийската градска прокуратура да разпита лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на външните работи Мария Габриел във връзка с разследването на взрива срещу неговия кортеж.

Това съобщи лично бившият главен прокурор в страницата си във Фейсбук.

Той написа:

Току-що входирах искане до Софийска градска прокуратура, с копие до Европол и Върховната прокуратура на Република България за конституирането ми, в качеството на пострадал за извършени престъпления по чл. 108а от НК /тероризъм/, чл. 115 и сл. от НК /опит за убийство/ и чл. 333 във вр. с чл. 330, ал. 2, т. 1 от НК /взрив поставящ в опасност живота на мнозина/.

Той настоя да бъдат извършени действия по разследването, а именно: назначаване на експертиза на международни експерти, по възможност от Европол и/или ФБР; същият следствен експеримент да бъде направен и с небронирано превозно средство;  да бъдат установени и разпитани лицата, които към момента на взрива са били в близост и е имало опасност да пострадат; да се проведат разпити в качеството им на свидетели и на Бойко Методиев Борисов и Мария Габриел; да ми бъдат предявени материалите по разследването.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK