Кметът на община Гоце Делчев награди изявен 10-годишен спортист

Снимка: Община Гоце Делчев

Никола Мутафчиев е двукратен републикански шампион по мотокрос

Кметът Владимир Москов се срещна днес с един от успешните млади състезатели от Гоце Делчев. 

Никола Николов Мутафчиев е състезател в СК "Панчо Рейсинг Тийм". Той е роден през 2013 г. и вече е републикански шампион по мотокрос за втори път - през 2020 г. в клас МХ50 и през миналата година в клас МХ65. Заслужил е републиканската си титла с участието си в 20 състезания в цялата страна.

Взел е участие в 6 регионални състезания, от които печели 3 първи и 3 втори места. В кръга от Източноевропейския шампионат в Глобаре, Сърбия, Никола зае 3-то място.

При участието си в отборната купа на Балканските нации печели първо място в своя клас, като успява да надвие участници от Румъния, Сърбия, Турция, Гърция и Република Северна Македония.

Тази година Никола Мутафчиев взе участие в Световното първенство за деца с националния отбор на България като най-малкия състезател в своя клас.

Заради постигнатите от него успехи кметът Владимир Москов му връчи плакет за цялостен принос в развитието на спорта в община Гоце Делчев, както и екипировка, с която да спечели още повече състезания. Кметът на Гоце Делчев го поздрави за постигнатите успехи и му благодари за това, че прославя името на своя град. Пожела му още много победи през новия сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK