От Хирошима до Мароко - само Локо! "Разписахме" ли се в Япония?

Снимки: Фейсбук

Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа „Локо София” на емблематично място в Япония, всъщност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима. Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на голямо разстояние от емблематичната сграда и ограничавала достъпа до тревна площ заради строеж.

Това обясни в ефира на „Здравей, България” директорът на операта акад. Пламен Карталов.

Той допълни, че предизвикалите скандала са отстранени от работа, а от страна на японските власти ще им бъде наложена само глоба за дребно хулиганство.

„Тази истерия тръгна от България”, категоричен бе акад. Карталов. Той разказа, че двамата служители на Софийската опера сами са отишли в полицията, за да признаят вината си. Те не били търсени от властите. А униформените дори се разсмели, когато разбрали, че надписът всъщност е името на футболен отбор.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи успеха, които артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце. Те изнесли 11 представления на „Турандот” и „Кармен” в различни градове. Аплодирали ги общо 25 000 зрители. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония./ Нова телевизия 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK