Седмият фестивал на кестена събра стотици в село Коларово

Снимки: ПП "Беласица"

На 13. октомври се проведе седмото издание на Фестивала на кестена в село Коларово, община Петрич. Събитието събра стотици гости от страната и чужбина.

Директорът на Дирекция на природен парк „Беласица“ поздрави всички присъстващи с хубавия празник и пожела тази благородна мисия за съхраняване и популяризиране на българското национално богатство - кестеновите гори, да продължава и в бъдеще.

Посетителите имаха възможност да опитат от традиционните специалитети на домакините от Подгорието на планина Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на местните хора.

Официални лица в мероприятието бяха: кметът на село Коларово, Атанас Гошев, кметът на Община Петрич - Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, заместник-областният управител на Благоевград - Антоанета Янчева, директорът на Регионална дирекция по горите - Благоевград, инж. Георги Янкулов, и директорът на Природен парк „Беласица“ - Добриел Радев.

По покана на организаторите присъстваше и Коста Яневски - кмет на Община Струмица, Република Македония.

„Фестивал на кестена 2018 г.“ се организира от ПП „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с подкрепата на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - Петрич, и Средно училище „Васил Левски“ - село Коларово.

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя искрени благодарности към всички граждани и институции,, включили се в организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2018 г.“!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK