Илиан Георгиев: Лозарският сектор има нужда от по-сериозна държавна подкрепа

Снимки: ГЕРБ

Заедно с водача на листата Росен Желязков и кандидата за евродепутат Андрей Новаков той посети Винарска изба „Логодаж“

Кандидат-депутатът от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Илиан Георгиев, водачът на листата в Пиринско Росен Желязков и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков посетиха днес Винарска изба „Логодаж“. Това бе поредната им среща в предизборната кампания, тъй като за тях най-важно е да са очи в очи с хората и бизнеса, за да чуят проблемите им. Тримата видяха целия производствения процес и след това разговаряха със собствениците на избата.

Те споделиха, че субсидиите за лозарския сектор са много ниски - за лозе се дават толкова средства, колкото се отпускат за една ливада. По-малкото субсидии правят сектора неконкурентноспособен на пазара.  

„Поемам ангажимент, ако бъда избран за депутат, да търся с колегите си механизъм за по-високи помощи за лозарския бранш. Само след месец, два се отварят мерки за преструктуриране и за инвестиции в сектора, така че това е възможност за всички наши винарни“, заяви Илиан Георгиев.

Росен Желязков подчерта, че отново се предвижда държавна помощ за компенсиране на разходите на лозарите за препарати.

Кметът на село Логодаж Пламен Червенков поиска и малките населени места да могат да получават европейски инвестиции. Той подчерта, че в момента няма дори един работник, който да се грижи за чистотата в селото и се налага с лични пари да осигурява почистването. 

Илиян Георгиев и Росен Желязков го посъветваха да се обединят няколко села, които да създадат Местна инициативна група, чрез която да кандидатстват за средства.

По-късно двамата кандидати за народни представители и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков бяха посрещнати от десетки жители на село Церово, където направиха дарение за църквата в населеното място.

„Надявам се, че ще съставим правителство, което да възстанови загубеното през последните три години – връзката между централната и местната власт. Така парите от държавния бюджет по-бързо ще стигат да малките населени места за решаването на проблемите им“, заяви Росен Желязков.

Местните хора поискаха най-сетне да се намерят средства за ремонт на читалището.

„Като народен представител, ако бъда избран, ще изисквам, ще търся и ще гарантирам развитието на община Благоевград и на селата в нея. Като един от първите ми ангажименти ще е да се осигурят средства за ремонта на читалището в Церово от централния бюджет. Но може да го направим и с Община Благоевград. Няма да жаля сили и средства всички населени места в общината да върнат своя блясък“, каза Илиан Георгиев.

Точно заради това е важно да изберете депутат от Благоевград, за да има кой да защитава интересите и на града, и на селата, увери присъстващите Андрей Новаков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//