Шефът на ОДМВР-Благоевград, на крака във Вълкосел, обеща обективна проверка

Снимки: ОДМВР-Благоевград

Старши комисар Даниел Димитров се срещна с кмета на Вълкосел, зам.-кмета на Сатовча и местни жители

Днес в кметството на сатовчанското село Вълкосел се проведе среща между директора на ОДМВР-Благоевград - ст. комисар Даниел Димитров, заместник директора - комисар Красимир Уруджолов, началника на РУ-Гоце Делчев - гл. инспектор Илия Иручев, Меджетил Мименов - кмет на с. Вълкосел, Елвер Шаматарев - зам.-кмет на община Сатовча и жители на селото.

Бяха обсъдени въпроси, свързани с обезпечаването на обществения ред и сигурността на местното население, като от Мименов, Шаматарев и присъстващите хора бе изказано задоволство за доброто сътрудничество между двете институции и мнение, че контролът трябва да продължи и дори да бъде засилен. От тях категорично бе отречено за случаи на полицейски натиск и проблеми на верска основа между местното население и полицейските служители.

Старши комисар Димитров заяви, че полицейският контрол ще продължи да се осъществява, както и досега, тъй като приоритет на служителите на МВР е намаляването на пътния травматизъм, осигуряването на добрия обществен ред и опазване на живота и здравето на хората.

На срещата бе засегната и разпоредената проверка във връзка с разпространен в социалните мрежи видеоклип с участието на полицейски служител от РУ - Гоце Делчев, като старши комисар Димитров увери както представителите на местната власт, така и присъстващите жители, че тя ще бъде извършена обективно и нейната основна цел е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу  жители на с. Вълкосел.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на клип, появил се в социалните мрежи, не се виждат лица, но се чува в рамките на 27 секунди спор между полицай и млад мъж.

Служебното лице заплашва оператора, като е видно, че видеото е заснето с телефон – без знанието на полиците. Вижда се само образът на колега на говорещия патрулиращ. Вторият полицай е седнал зад волана на патрулката и не взема участие в спора, но предупреждава, че може би някой заснема ситуацията.

Главният секретар на МВР разпореди проверка по случая, а в Областната дирекция на МВР в Благоевград вече е започнала отделна дисциплинарна проверка.

Полицаят от Районното управление в Гоце Делчев – Георги Димитров, е познат в село Въкосел като „местния шериф“. Мъжът има не едно провинение, като злоупотребява със служебното си положение, твърдят бивши негови колеги. През последните години до Областната дирекция не са постъпвали официални сигнали срещу Димитров.

По-рано днес пред ИНФОМРЕЖА кметът на Вълкосел - Меджетил Мименов, заяви: "Ние сме за контрол, но в рамките на позволеното, всеки да си знае и правата, и задълженията." Той каза, че при него жалба срещу полицая не е постъпвала от никого. Според него трябва да се изясни и дали полицаите не са били провокирани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK