Социалистите искат наказателна отговорност на лицата, разрушили паметника на Съветската армия

Снимка: БСП - Пресцентър

Те настояват отговорните институции да възстановят паметника

„Парламентарната група на „БСП за България“ сигнализираме главния прокурор да направи проверка и да предприеме необходимите действия за търсене на наказателна отговорност на областния управител на София и на всички длъжностни лица, които бяха ангажирани във варварското разрушаване на Паметника на Съветската армия.“ Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание.

Тя припомни, че социалистите от първия ден са твърдели, че за това няма издадена необходимата документация, план за възстановяване и одобрено място за съхранение на фигурите. „Нито един документ не им е в ред и това вече се доказа както със становището на Министерството на културата, така и с решението на съда“, подчерта Нинова.

По думите ѝ, оттук нататък на ход е прокуратурата и съдът в търсене на наказателна отговорност на тези, които нарушават закона.

Лидерът на БСП настоя още, че отговорните институции трябва да възстановят паметника, за което социалистите предлагат 2 млн. лв. допълнителни средства в държавния бюджет. 

„Като изхабиха толкова пари да съсипват и рушат държавно имущество, паметник на културата и паметта на народа ни, сега да възстановят всичко обратно“, каза още Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK