Омбудсманът Мая Манолова подкрепи инициатива на майки от Хасково

Снимки: личен архив

В първия ден на новата учебна година омбудсманът на РБългария Мая Манолова бе с учениците от ОУ „Свети Иван Рилски“ в гр. Хасково. Това хубаво българско училище днес посрещна 168 първолаци.

На фона на мрачната статистика в цялата страна, според която 206 000 деца в училищна и предучилищна възраст остават извън училище, е наистина страхотен резултат, за който Манолова поздрави ръководството. 

„Избрах да бъда днес в гр. Хасково и по друга причина, която всъщност е и най-главната. Подкрепих страхотната инициатива на майките от града "Подари надежда, вместо цвете". Идеята е - парите за цветя на 15 септември да бъдат дарени за лечението на четири деца. Това наистина е един много силен пример за нашите деца. За всички деца на България!“ каза Мая Манолова.

Омбудсманът пожела на всички ученици в България да бъдат активни, да бъдат любопитни, да бъдат свободни, да бъдат смели и да не спират да мечтаят, а също и много да учат. Да търсят и да намират отговорите, чиято основа, която тепърва ще надграждат, е в техните учебници.

„Дълбок поклон и към професията на българския учител. Вашата работа е мисионерска, особено на фона на силно недооценения ви труд. Но е кауза, която минава през сърцата Ви. Огромен респект за това. Честита и успешна нова учебна година!“, допълни Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK